top of page
  • Фото автораАлександр Аненков

Какво трябва да знаете за мултивитамините


Мултивитамините са най-често използваната хранителна добавка в света. Популярността им бързо нарасна през последното десетилетие. Според някои хора те могат да компенсират лошите хранителни навици и дори да намалят риска от хронични заболявания.

Какво представляват мултивитамините

Мултивитамините са добавки, които съдържат широк спектър от различни витамини и минерали. Някои са обогатени с други хранителни вещества, като например полезни бактерии или различни екстракти.

При една балансирана здравословна диета би трябвало всеки да може да получи почти всички витамини и минерали, от които се нуждае. Но в някои случаи, за някои хора, може да е трудно да си набавят нужното им. Мултивитамините може да запълнят пропуските в диетата, водещи до недостиг на полезни вещества.


Доколко ефективни са в действителност

Ясно е, че мултивитаминната добавка благоприятства здравето.

Доказано е, че калцият и витамин D помагат за здравето на костите.

Доказано е, че фолиевата киселина намалява вродените дефекти.

Доказано е, че витамините от група В повишават енергията и подпомагат неврологичните функции.

Доказано е, че магнезият отпуска тялото.

Антиоксидантите помагат срещу някои видове рак.

Витамин С и цинк доказано повишават имунната функция.

Това са само някои от предимствата, които мултивитамините може да предложат.


Защо да приемаме мултивитамини

Да, можем да получим много хранителни вещества от храната, особено плодовете и зеленчуците, но факт е, че не го правим. Когато не ядем достатъчно плодове и зеленчуци, ни липсват основни хранителни вещества, които биха понижили рисковете от сърдечни заболявания, инсулт, рак и други здравословни проблеми. Доказано е, че хората в трудоспособна възраст трябва да консумират определени количества плодове и зеленчуци дневно. Но проучвания сочат, че това не се случва. Така мултивитаминните добавки остават единствен начин за набавяне на липсващите хранителни вещества. Тези добавки се явяват като застраховка, ежедневна гаранция, с която да си гарантирате, че тялото получава необходимите витамини и минерали. Те могат да компенсират недостига, който се получава, когато не се снабдявате от храната с това, което ни е необходимо.

Особено определени групи хора могат да имат големи ползи от тях.


Възрастни хора.

Абсорбцията на витамин В12 намалява с възрастта. По-възрастните също може да се нуждаят и от повече калций и витамин D.


Вегани и вегетарианци.

Тъй като витамин В12 се намира само в животински храни, те са изложени на по-висок риск, следвайки диета на растителна основа. Освен това може да им липсват още калций, цинк, желязо, витамин D и омега-3 мастни киселини.


Бременни и кърмещи жени.

Тези жени трябва да се консултират с лекар, тъй като някои хранителни вещества са полезни, а други вредни. Например, излишъкът от витамин А може да причини вродени дефекти у плода. Мултивитамините също може да бъдат полезни, ако наскоро сте били болни или имате медицинско състояние. Ако сте стресирани, преминавате през преломен момент в живота си или тренирате усилено за спортно събитие, може да се възползвате от приемането на мултивитамини.


Кои са най-добрите мултивитамини

Ако се борите със стрес, липса на сън, загуба на енергия или невъзможност да намерите баланс в живота си, внесете промени в своето ежедневие и поемете в посока към по-добро здраве като направите висококачествени мултивитамини и хранителни добавки част от всекидневието си.


Избирайте мултивитамини, които са:

• Натурални, а не химични аналози;

• Без алергени;

• С висока бионаличност, което ги прави по-лесни за абсорбиране от тялото;

• С доказана чистота;

• Произведени с минимални или без никакви пълнители, изкуствени оцветители или добавки.


 

Мултивитаминните продукти на Siberian Wellness


12 витаминa с калций

Витаминно-минерален комплекс за поддържане на общия тонус на организма и работоспособността. Продуктът съдържа адекватни денонощни дози на основните 12 витамини и витаминоподобни вещества, необходими на организма.

Съставът е обогатен с калциев карбонат, който да послужи като допълнение на Вашия рацион и да помогне за отстраняването на калциевия дефицит в организма.

 

Обогатени витамини и минерали


По време на активни спортни занимания, човек се нуждае от повишено количество на полезни вещества. Мощният, максимално пълен витаминно-минерален комплекс е създаден специално за поддържане на организма при високи физически натоварвания: 12 витамина и 8 минерала повишават неговата съпротивляемост, тонизират го и му дават сили.


 

Хронобиологичен витаминно-минерален комплекс


Всички витамини, микроелементи и билки в състава на “Ритми на здравето” са специално подбрани по такъв начин, че едновременно въздействат на две еднакво важни съставки на нашето здраве и добро самочувствие. Този препарат, на първо място запълва липсата на основните витамини, витаминоподобни вещества и микроелементи и, на второ място - съдейства за хармонизацията на биологичните ритми на организма.

Сутрешна формула: повишаване на активността, общия тонус и работоспособността

В състава на сутрешната формула на “Ритми на здравето” са включени всички необходими витамини, а така също уникални растителни компоненти, които способстват за възстановяване на общия тонус и работоспособността. Това са меките природни адаптогени на елеутерокока, а също така тонизиращата субстанция от листата на коприва и зелен чай, антиоксидантното действие на каротиноида ликопин. Съставът се допълва от дихидрокверцетин с капиляропротекторно и дезинтоксационно действие.

Вечерна формула: пълноценен отдих и възстановяване на силите

Вечерната формула на “Ритми на здравето” е сложен фитоминерален препарат, който осигурява на организма най-важните микроелементи и растителни витаминоподобни вещества, които са необходими за възстановяване на клетките. Освен това в състава на тази формула влиза специален фитокомплекс, който притежава меко успокояващо и диуретично действие, а така също оказва общоукрепващо и подмладяващо действие.

Допълнително вечерната формула е обогатена с уникален комплекс, състоящ се от неактивни изсушени цели дрождеви клетки (Saccharomyces cerevisiae) и повишена дозировка на селен и молибден в натурална хранителна форма, която позволява да се съхранят целебните свойства на минералите и хранителните вещества при производството. По такъв начин, вечерната формула способства за постепенната хармонизация на нощните биоритми.


 

Комплекс за тройна поддръжка на костната система: насищане с минерали, повишаване на здравината и укрепване на скелето на костите.



3D Bone Vegan Cube е подходящ за вегани и вегетарианци.

Има изцяло вегански състав; – витамин D2 от неживотински произход;

– целулозна веганска капсула. Продуктът съдържа минерали в най-полезната форма:

– биодостъпен силиций в състава на екстракта от бамбук Naturex™ - увеличава минералната плътност на костната тъкан; – кальций под формата на органичен хелат в съчетание с натурален витамин D2 Lalmin® Vita D; – аминокиселината глицин - ключов елемент за синтеза на колаген, който образува съединителнотъканното скеле на костите.


 


Професионална поддръжка на организма с природни компоненти: витамини, минерали и омега-3 киселини в натурална, лесноусвояема форма.


Ингредиенти от водещи европейски производители с гарантирано ниво на качеството и стандартизирано количество на активните вещества.

  • Органичен селен Lalmin Se 2000™, Канада

  • Витамин К2 MenaQ7®, Норвегия

  • Ултраконцентрат Омега-3 Pronova Pure®, Норвегия

  • Натурален бета-каротин CaroCare®, DSM Nutritional, Испания

  • Витамини от група В Lallemand™, Канада

  • Полифеноли от маслини (зехтин) ElaVida™, DSM Nutritional, Швейцария

  • Екстракт от бамбук Naturex™, Франция

  • Екстракт от ацерола Naturex™, Франция

  • Екстракт от фукус Finzelberg™, Германия

  • Екстракт от сибирска лиственица, Русия

  • Натурален витамин Е DSM Nutritional, Швейцария

  • Витамин D2 Lalmin® Vita D, Канада


Пълното описание на мултивитаминните продукти ще намерите на официалния сайт на Siberian Wellness. Продуктите могат да бъдат поръчани от официалния интернет-магазин на компанията за България.


Бъдете здрави и активни, пазарувайте разумно!


bottom of page