top of page
  • Аненкови

Как нашето мислене и емоции могат да повлияят на резултата ни в БИЗНЕСА?


Навярно Ви е позната ситуацията, когато нищо не се получава и Вие веднага си казвате, че мрежовия бизнес не е за Вас и Вие съвсем не сте подходящия човек за този вид бизнес. При това, подобно отношение започвате да прилагате към всичко, което правите в мрежовия бизнес.

А какво се случва всъщност? Вие просто сте започнали ЕМОЦИОНАЛНО да възприемате бизнеса. Да определите емоционалното въвличане е лесно.

В момента, в който при Вас се появи нов партньор, Вие скачате от радост, но ако получите отказ, Вие се изпълвате с негативни емоции.

Вероятно, мислите в главата Ви изглеждат така:

  • Продуктите не се търсят, колко подобни продукти има и в аптеките, и по магазините...

  • Срам ме е и сигурно изглеждам глупаво когато каня хора в бизнеса.

  • Явно този бизнес не е за мен. Резултатите ми са мизерни.

  • Приятелите вече ми се подсмихват като ме видят.

  • По всяка вероятност този бизнес не работи.

Мислите на новия партньор в бизнеса най-често са насочени към това как изглежда той в очите на околните, той се съмнява в себе си.

Всичко това говори за емоционално въвличане. Ето защо, като един от най-важните навици за професионалиста в мрежовия маркетинг, се счита самоконтролът върху емоциите. Контролът над емоциите значително допринася за успеха в мрежовия маркетинг.

Професионалистът в бизнеса не се вълнува от това какво мислят околните за него. Той продължава да си върши професионално работата, без да губи енергия за емоционални преживявания.

Появил се е нов партньор или пък сте получили отказ - това по никакъв начин не би трябвало да се отрази на Вашето емоционално състояние.

От Вас се иска да намирате верните пътища за решаването на възникващите проблеми и грамотно да анализирате ставащото. Своя взор би следвало да устремите към процеса на построяването на бизнеса.

Още един важен фактор, който привлича успеха в мрежовия маркетинг е вярата в себе си и в собствените сили. Всяко нещо, с което се заемате е успешно. Вашите мисли и емоции са под абсолютен контрол. Вие работите над себе си и разширявате своята зона на комфорт.

Концентрирайте се върху самия процес и отхвърлете всички емоционални реакции, особено тези, които са насочени към резултата. Продължавайте да правите това, което правите и се усъвършенствайте в него, като в никакъв случай не се поддавайте на паниката, възникваща, когато не се получава очаквания резултат. Успехът в мрежовия маркетинг зависи от Вас самия!

Превод от руски език: П.Аненкова

bottom of page