top of page
  • Фото автораАлександр Аненков

Най-подходящите инструменти от Брайън Трейси за бизнес

Здравейте, приятели!


Проведохме специален закрит лайф, където обсъдихме най-подходящите инструменти от Брайън Трейси.

Можете да ги прочетете в резюме:


1. Мислете от нулата.

Този инструмент ви позволява да преосмислите ситуацията, в която се намирате в момента. Подходящ е относно кариера, бизнес и отношения в настоящия момент. Задайте си един въпрос:


- Ако знаех това, което знам сега, щях ли да започна този проект или да правя това, което правя сега?


Методът ви помага да определите дали си струва да продължите проект, връзка или кариера в определена компания.


Ако отговорите на въпроса отрицателно, направете следното: определете колко още сте готови да търпите, пресметнете загубата на време, пари, емоции и определете за себе си дата на напускане.


2. Анализиране на пет ресурса и определяне кой е най-ценният ви актив в момента.


1) Пари 2) Връзки 3) Навици (умения) 4) Време 5) Здраве.


Всеки от нас в различен период от време и житейска ситуация може да има различни отговори, но трябва да разберем, че времето е много по-важно от парите, връзките и уменията.


Ако имате свободно време, тогава можете да печелите пари, да намерите връзки, да усвоите нови умения и дори в някои случаи да подобрите здравето си, но ако нямате време, тогава нищо не може да се направи. Ето защо времето е най-важният стратегически ресурс, който намалява с възрастта.


3. Не косете тревата сами.


Същността на метода е, че трябва конкретно да определите колко струва един час от вашето време (за тези, които работят под наем, трябва да разделите месечния доход на 165 часа, за бизнесмени и предприемачи, разделете годишния доход на 2000 часа).

Ако имате рутинни задачи, които трябва да изпълнявате, но които не ви доставят удоволствие, делегирайте ги, ако ви струват по-малко от времето ви. Оттук и името – не косете тревата сами!


Пример - косене на тревна площ струва 100 лв. и отнема 2 часа, като се вземат предвид всички операции и почистването, и освен това не обичате да го правите, докато един час от работното ви време струва 200 лв. Ако ще косите сами, ще ви струва 400 лева. Не косете тревата сами, отделете това време за развитие на умения, намиране на нова бизнес идея, разработване на вашия проект. Ще видите колко по-важни неща можете да правите, като освобождавате време за по-ценни задачи.


4. АБВГД метод.


Разделите все свои действия на 5 категорий при ежедневном планировании.


Разделете всичките си дейности в 5 категории за ежедневно планиране.


А - Ако направя това, ще има важни положителни последици за моя живот, кариера, бизнес или взаимоотношения.

Б - Ако не направя това, тогава ще има лоши последици за мен.

В - Ако не направя това, тогава ще има незначителни последици за мен.

Г - Може вместо мен да го направи някой друг и може да се делегира или купи за пари.

Д - Ако не го направя, тогава нищо няма да се случи и значи може да не се прави.

Разпределението на задачите в групи с използването на този метод, води до по-бърза промяна на живота към по-добро, отколкото например обикновен списък със задачи или дори използване на квадрант важен / спешен / не спешен / маловажен.


5. Най-важният инструмент, който може да промени живота ви.


Именно действията определят и променят живота ни! След като сте записали своите цели и ключови приоритети в живота, попълнете 4-те квадранта.

Например аз спрях да гледам телевизия. След като освободих живота си от това, аз го запълвам с нещо ново - нови проекти в образованието, МЛМ-бизнеса ми и др.


Ако тези инструменти са ви харесали, запишете се за безплатна консултация "Животът инструкция за употреба" по линк - http://bit.ly/konsult-apa


С вяра във Вас, Александр Аненков

Помагам за Вашия успех!


Не пропускайте най-интересните публикации за интернет маркетинг. Абонирайте се за нас в социалната мрежа, която харесвате: Instagram, Facebook, Telegram.

bottom of page