top of page
  • Фото автораАлександр Аненков

Как да създадем новогодишно настроение: 10 чудесни начина!

Как да създадем новогодишно настроение, така че всеки ден да е изпълнен с радост и вълшебство?

10 прекрасни и ярки начина.

Мнозина вече очакват любимите на всички празнични дни. Иска ни се да украсим елхата, да се любуваме на снега (ако го има), да се запасим с мандарини, да правим добрини и да купуваме храна за празничното меню. И разбира се, всеки се надява да остави лошото зад себе си, децата очакват с нетърпение вълшебството и дори някои нацупени възрастни тайничко очакват чудо.


Защо да чакаме нещо? Всеки човек е господар на собствената си съдба, така че нека създадем вълшебна приказка за празниците за себе си и близките си!


Как да създадем новогодишно настроение: 10 стъпки


За създаването на вълшебно настроение не е нужно много: творчески подход и позитивна настройка!


1. Устройте си най-добрия ден!

Спомнете си кое беше най-радостното нещо в детството ви в навечерието на Коледа и Нова година? Или как си представяте най-хубавия празник? Привнесете тези идеи в живота си! Може би имате нужда от няколко килограма мандарини? Или от изкуствен сняг? Изпълнете това малко желание!


А ако сте щастливи да посрещнете празниците в топла страна край океана? Би било чудесно да реализирате такава възможност! А ако няма възможност? Поставете хамак до елхата, пуснете си шума на вълните на запис или организирайте тематично парти с приятелите си, сякаш сте на тропически остров. Може да не е наистина, но е забавно!


2. Организирайте пространството по ваш вкус

И отново се вслушваме в детето в нас! Как то искало да подреди пространството си?

Може би да окачи гирлянди по всички стени?

Или да постави на всички прозорци изрязани снежинки?

Или да постели най-бялото одеяло като сняг и да постави свещи във всеки ъгъл?

Какво иска детето във вас?


Направете любимото си място най-приятно: нека бъде цяла стая или работно бюро, няма значение - и тогава с усмивка ще прекарвате времето във вашето пространство!


3. Изпратете празнична картичка


От колко време не сте получавали писма от приятели? Не, не електронни! Всички са свикнали с пощенски картички в социалните мрежи и поздравления по телефона. Представете си колко приятно ще бъде за вашите близки да получат истинска хартиена пощенска картичка а още и с поздравления, изписани на ръка от вас!


4. Изпечете ароматен сладкиш


Признайте си откога не сте правили ароматен домашен сладкиш? А откога не сте правили някакъв сложен кулинарен шедьовър? И дори ако кулинарията не ваша силна страна, да донесете нещо вкусно на любимите си хора, та било то от магазина или сладкарницата е великолепно! Това ще се запомни с топло чувство от близките ви.


5. Изхвърлете старото


На всички е известно, че е нужно да се избавите от старото, за да може в живота ви да дойде новото. И най-подходящо е времето преди Нова година.

Изхвърлете старите бумаги, кутии, дрехите, които не сте носили повече от година и лежат за всеки случай в гардероба ви. Всичко ненужно - вън от дома!

Ще почувствате веднага колко по-леко е в почистено пространство.


6. Нарисувайте мечтата си

Не е задължително да сте художник за да нарисувате това, за което мечтаете и което ще си пожелаете в новогодишната нощ — така даже ще увеличите шансовете за реализация на мечтаното. И не е важно как ще го направите - с боички или цветни моливи, образно или абстрактно, на хартия, на стената или на чиния, главно — позволете на мечтата си да се излее в рисунка.


А може да не е рисунка, а нещо сътворено с ръцете ви? Но нека е нещо материално, което ще ви напомня за скорошната реализация на набелязаното.


7. Направете си подарък


Отдавна ли мечтаете за някаква дреболия, но нямате време? Или искате да опитате да направите нещо, но все не е подходящ моментът? Време е да го направите! Отидете на място в града, което сте искали да посетите, насладете се на необичайно ястие, карайте кънки, купете си онази рокля, която сякаш точно Вас чака... Какво искате отдавна? Ако не сега, то кога?


8. Поиграйте на вълшебник


Станете Дядо Коледа или Снежанка за известно време!

Просто така вземете и си купете плюшено мече на плачещ непознат мъник.

Или пък малък букет на хубава девойка. Просто така - без очаквания и задължения!

Или пък изпратете стари играчки и запазени дрехи в сиропиталището.

Нека колкото се може повече хора повярват в чудото


9. Подарете приказка на децата си

Устройте необичаен празник за вашите деца, кръщелници или племенници. Заведете ги на интересно мероприятие, играйте с тях на снежни топки, печете меденки, четете новогодишни приказки, мечтайте, напишете писмо до Дядо Коледа.


Нека децата свързват Нова година с най-добрите моменти!


10. Устройте си незабравими празнични дни

Записвали ли сте някога нещо подобно следното в плановете си: да отидете на ледената пързалка, да направите снежен човек, да направите подарък със собствените си ръце на баба си, да приготвите шоколадови бонбони и да ги раздадете на децата на приятелите си, да изгледате новогодишна комедия?


А ако си спомните най-вълнуващите зимни забавления и ги включите в плановете си? Ами ако самостоятелно устроите за себе си и близките си най-ярките, интензивни, топли и позитивни празници? Всичко е във вашите ръце, просто трябва да го поискате!


Вероятно предложените идеи не са нови за вас и някои от тях са част от ежедневието ви.

Основното послание е, че празникът всъщност не е в календара, празникът е в душите ни.

И вие самите сте свободни да правите вълшебни неща толкова, колкото поискате!

Нека искаме по-често!


Създавайте празнично настроение и вярвайте в чудеса!


Не пропускайте най-интересните публикации за личностен растеж. Абонирайте се за нас в социалната мрежа, която харесвате: Instagram, Facebook, Telegram.






bottom of page