top of page
  • Фото автораАлександр Аненков

Как да се грижим за кожата на ръцете през зимата?

Зимата може и да е красив сезон, но с падането на температурите могат да се появят и проблеми с кожата на ръцете, която е особено чувствителна. Резките смени на температурата, студеният вятър, изкуственото отопление, авитаминозата – всичко това довежда до изсушаване и лющене на кожата, както и до чупливост на нокътните плочки. Обърнете по-специално внимание на своите ръце, за да се предотвратят негативните последици.

По кожата на ръцете има твърде малко мастни жлези. Именно затова тя по-бързо се изсушава и показва признаци на остаряване. Освен това ежедневната употреба на сапуни и препарати влияе негативно на дермата. Затова и в повечето случаи тя е изпъната и недостатъчно овлажнена. 


 

Какво да направим? Споделяме няколко съвета.


Достатъчен прием на течности


Не трябва да пием повече вода само през горещините. Тялото ни се нуждае от много течности и през зимата. Най-малко 3 -3,5 литра на ден са нужни, за да може кожата ни да е хидратирана и сияеща. Колкото и да я мажем с козметика, тя трябва да си набави по някакъв начин и вода. Освен това се хранете правилно и приемайте витамини А, Е, С, D и В5.


 

Топли ръкавици


Не всеки обича да носи ръкавици, но те предпазват кожата от вредното влияние на околната среда. Препоръчително е да са изработени от вълна или някакъв мек, но не и изкуствен материал, който не само ще топли, но и няма да запарва кожата.


 

Овлажняване на въздуха вкъщи


Използването на овлажнител на въздуха в затворените помещения помага на кожата да запази мекотата си. Може да поставим дори само една купа или канче с вода до печката или парното, като вътре капнем няколко капки етерично масло. 


 

Нежно измиване


Миенето на ръцете през зимата също е от значение за здравето на кожата им. За да остане кожата на ръцете гладка, обърнете внимание на състава на сапуна си за ръце, който ползвате ежедневно. Той не трябва да съдържа основи и други повърхностно-активни вещества. 

То трябва да става със сапун, който не съдържа агресивни съставки, например парабени, които могат да понижат Ph-то на кожата. Ползвайте средства с натурални или органични съставки и допълнителна овлажняваща формула. След него може да намажем китките с лек крем. Температурата на водата също играе важна роля. Погрешно е схващането, че миенето с топла вода е по-полезно. Напротив, това изсушава кожата. 

Прекаленото миене на ръцете през деня също не е полезно. Разбира се, хигиената е много важна, но при по-продължителния допир на кожата със сапун и вода се губят нейните натурални масла, които задържат влагата.


 

Защита с козметика


Първото и най-важно нещо, което трябва да направим преди падането на температурите, е да инвестираме в качествена козметика. Дори и да си слагаме ръцете в джобовете или да ползваме ръкавици, без нея не може.


Закупуването на подходящ крем или лосион за тяло е най-доброто решение. Ако имаме такъви под ръка, можем да си слагаме от тях всеки ден или през ден. По този начин ще избегнем по-сериозното загрубяване на кожата през зимата.


Можем да мажем ръцете си вечер, преди лягане, а също така поне 1-2 пъти през деня. За предпочитане е кремът да съдържа натурални съставки и масла, а не вазелин, силикон и парабени. Търсете кремове, в чиито състав да има бадемово масло и масло от ший. 


Препоръчва се и нежен масаж на пръстите и китките, който ще помогне на кръвообръщението и ще стопли ръцете ни. 

Важно е да четем етикетите на кремовете и лосиони за ръце, така че да изберем най-добрата формула, която ще се абсорбира от кожата бързо и няма да оставя петна по повърхностите.


 

Препоръчваме да използвате кремовете за ръце от SPA collection на Siberian Wellness. Те са отличени с наградата на XVI Cosmopolitan Beauty Awards в Русия.  


#411168  75 ml

Крем с лека текстура и нежен аромат на овес и оризови трици, който дарява комфорт, подхранване и интензивна хидратация. 

В сърцевината на продукта:

Масло от оризови трици

Предотвратява стареенето на кожата, повишава нейната еластичност. Има хидратиращо, възстановяващо и омекотяващо действие.

Екстракт от овес

Забележимо подобрява състоянието на кожата и бързо намалява сухотата. Дарява усещане на абсолютен комфорт и хидратация от първото нанасяне; възвръща на кожата естественото сияние след седемдневна* редовна употреба.

* По резултат от субективна оценка.

Витамин РР

Стимулира клетъчното обновление, способства за увеличаването на синтеза на колаген, възвръща на кожата природната гладкост и еластичност.


 

#411169    75 мл

Крем с лека текстура и свеж, стипчив аромат на дива мащерка и мускатна салвия, който дарява на кожата на ръцете комфорт, подхранване и интензивна хидратация.

В сърцевината на продукта:

Хидролат на мащерка

Тонизира кожата, способства за регенерацията и обновяването. Подходящ за ежедневна грижа за кожата на ръцете, която е подложена на негативното въздействие на околната среда (замърсявания, резки температурни колебания и т.н.)

Етерично масло от мускатна салвия

Поддържа тонуса и еластичността на кожата, подобрява микроциркулацията, стимулира клетъчното обновяване, разглажда и тонизира. Ароматът на салвия способства за повишаването на настроението.

Витамин РР

Стимулира клетъчното обновление, способства за увеличаването на синтеза на колаген, възвръща на кожата природната гладкост и еластичност.


 

#411170   75 мл

Крем с лека текстура и притегателен аромат на зрели малини и лимонова върбинка дарява на кожата на ръцете комфорт, подхранване и интензивна хидратация.

Искрящ плодово-цитрусов аромат на сочни малини и свежа върбинка.

В сърцевината на продукта:

Хидролат на лимонова върбинка

Бързо възвръща природната красота и гладкост на уморената и подложена на стрес кожа на ръцете.

Екстракт от малини

Осигурява продължителна хидратация, а природните плодови киселини, съдържащи се в малините способстват за изсветляването на кожата.

Витамин РР

Стимулира клетъчното обновление, способства за увеличаването на синтеза на колаген, възвръща на кожата природната гладкост и еластичност.


 

Бъдете здрави, активни, красиви във всеки сезон, а ние ще правим всичко, за да може получаването на нашите продукти и услуги да бъде лесно и приятно!

Ключови думи

bottom of page