top of page
  • Фото автораАлександр Аненков

За сияен и свеж вид на лицето през пролетта


Безспорно зимата се отразява на кожата. Ниските влажност и температура навън в съчетание със сухия въздух в затоплените офиси и жилища неминуемо водят до дехидратация на кожата, напукани устни, зачервени от студа бузи или други възпалени зони на лицето. А любимият за сезона хидратиращ продукт ви осигурява само краткотрайна корекция, преди да обърнете внимание на сърбежа и реалното състояние на кожата на лицето.


Сега е точното време да подготвите кожата си за по-топлото и слънчево време с подходяща хидратация. Добрата хидратация е в основата на всяка красива и сияйна кожа, но поддържането й е наистина трудно. Едва ли познавате някой, който е с хидратирана, сияеща, блестяща кожа през цялата година.


За съжаление именно лицето е първото място, върху което се проявяват признаците на сухата кожа. Освен това, сухата кожа на лицето винаги се забелязва от останалите, за разлика от сухата кожа на коленете или лактите.


Каква е разликата между сухата и дехидратираната кожа


Суха е кожата, която не произвежда достатъчно от естественото си масло. И преди да сте казали, че мазната кожа е нещо лошо, се замислете дали наистина е така. Тялото по естествен път произвежда мастен секрет, наречен себум, с който защитава кожата. Себумът помага на външните слоеве на кожата да задържат влагата, което поддържа нейната хидратация. И докато прекалено мазната кожа може да доведе до проблеми, то всички ние се нуждаем от определено количество себум по кожата си, за да бъде тя здрава, блестяща и хидратирана. Без достатъчно себум най-вероятно ще изпитате редица симптоми на сухата кожа, като зачервяване, сърбеж и лющене.

Докато сухата кожа е причинена от ниски нива на себум върху нея, то дехидратираната кожа означава, че няма достатъчно влага вътре в нея. Следователно кожата може да бъде дехидратирана, докато все още има много себум, както и дехидратирана и суха едновременно.


Чудесен пример в случая е сравнението между грозде и стафиди. Гроздето е хидратирано и пълно с влага, а стафидите са сухи и лишени от течност. Затова добре хидратираната кожа изглежда гладка и без бръчки.


Как можете да разберете дали кожата ви е дехидратирана, а не просто суха?


Дехидратираната кожа обикновено е лишена от нормалния си блясък, така че може да изглежда матова или бледа. Следователно, ако лицето ви е лишено от обичайният си блясък, тогава кожата ви вероятно е дехидратирана.


Хидратацията и връзката й с предразположената към акне кожа


За да бъде здрава и сияйна, кожата ви се нуждае от баланс на влагата вътре в нея и себума върху нея. Когато няма достатъчно влага, кожата често реагира като изпомпва повече себум и така компенсира липсата на вода. Звучи странно, но е така.


Друга причина за важността на хидратацията, особено при склонност към акне, е, че за да останат чисти порите по кожата, себумът трябва да премине през тях, без да бъде спиран от нищо по пътя си.


Когато кожата е дехидратирана, порите ви не са добре смазани, себумът не може да премине през тях толкова лесно, колкото би трябвало. Когато той се натъкне на останали в порите мъртви кожни клетки, той изсъхва. Това предизвиква запушване вътре в порите, а последствията са черни точки и акне.



Ето няколко съвета на специалистите за хидратиране на кожата:


Редовно ексфолиране.

Нежното ексфолиране играе ключова роля за блясъка на кожата, премахва мъртвите клетки от нея и позволява на нови, свежи и здрави кожни клетки да достигнат повърхността.


Избор на подходящи почистващи продукти.

Избягвайте почистващата козметика на сапунена основа и душ гелове. Вместо тях изберете кремообразни продукти.


Хидратирайте кожата целогодишно.

Нанесете овлажняващия продукт при първа възможност след почистване или къпане, за да подпомогнете запазването на влагата в кожата.


Изберете подходящия продукт за вашия тип кожа.

Хидратиращ продукт на основата на натурални масла ще създаде защитен слой, предлагащ известно облекчение от въздействието на околната среда, срещу което продуктите на водна основа не се справят.


За здравето на кожата си се хранете и наспете добре.

Не подценявайте важността на здравословното хранене за хидратацията. Изберете храни, които са здравословни и подхранват кожата, пълни с витамини, минерали и антиоксиданти против стареене. Поддържането на добра хидратация е от ключово значение. Не забравяйте и качествения сън за разкрасяване и отмора.


Какви продукти препоръчваме ние?


Естествено, препоръчваме онова, което обичаме, работи и самите ние използваме – продуктите от серия Experalta Platinum на Siberian Wellness.



Тя е за тези, които държат на:

– качествената и безопасна козметика,

– най-новите разработки в козметологията,

– индивидуалния подход.


Формула на преобразяването:


ГЪБИ РЕЙШИ са източник на важни антиоксиданти и органичен германий, който защитава генетичния апарат на клетката.


МИКРОКАПСУЛИ ОТ СИСТЕМАТА Х50 – свръхпрецизен пренос на активни вещества към клетките на кожата ни. Във вътрешността на всяка капсула се съдържат активните вещества (полезния товар), а отвън се намират сигналните протеини, които осигуряват правилното разпознаване на „свои и чужди“ и безпрепятственото проникване в дълбочина.


КОЛОИДНА ПЛАТИНА стимулира синтеза на колаген и повишава еластичността на кожата (предимствата за вас са: бърз ефект и трайно действие).



bottom of page