top of page
  • Фото автораАлександр Аненков

Как да забавим стареенето на кожата и какво е триъгълник на младостта - разказва експертът


Ние често се фокусираме на дребните несъвършенства в своята външност — например, на "пачите крака" в ъгълчетата на очите или бръчиците на шията.

Но нашата възраст издават не толкова бръчките, колкото изменението на формата и овала на лицето. И ако в младостта то напомня по форма на триъгълник, чиято основа е по линиите на челото, то с годините този триъгълник "се обръща" с основата отдолу - и вече не изглеждаме така млади, както по-рано.

Защо се случва това и как да забавим процеса на стареене?

Разказва Катерина Николаевская, лекар-дерматовенеролог, козметолог

Стареенето на тъканите на лицето започва с костните структури — с възрастта костта изтънява.

Именно затова, връзките, съединяващи костите и мастните пакети, поддържани от свръзките променят направлението си. Вследствие на това триъгълникът "се обръща", овалът губи ясния си контур, и вече на последно място се променя самата кожа - образуват се бръчки и гънки.

Няма как да избегнем възрастовите изменения на лицето, но можем да забавим процеса, както самостоятелно, така в кабинета при козметолога.

 

Какви са насоките на работа:

1. Наднормено тегло

Излишъкът мастна тъкан утежнява лицето (в прекия смисъл) и увеличава обема в неговата долна част.

Не можеш да намериш мотивация да се приведеш в желаната от теб форма?

Знай: наднорменото тегло външно може да добави към лицето ти до десет години!

2. Хипертонус на мускулите на лицето

При свръх-напрежение на мускулите-депресори (тези, които опъват кожата и подлежащите тъкани надолу), ти неволно започваш да се мръщиш, плюс това има силно напрежение на мускулите на врата.

При хипертонус на брадичката, ние правим неконтролирани движения на челюстта или присвиваме устни. Това води до ранно появяване на бръчки, промени в контура на лицето и дори увеличаване на обема в някои негови части.

И тук много дами прибягват до най-очевидния начин за премахване на хипертонуса - инжектирането на ботулинов токсин, което дава ефект на подмладяване на лицето. (бел. преводача - не коментираме ефектите върху здравето на този метод).

3. Нарушаване на пропорциите и загуба на обем

В зависимост от структурата на черепа, както и от възрастта, човек може да няма достатъчно обем в някои зони на лицето.

Опитен козметолог от пръв поглед ще определи къде точно.

Най-често е необходимо да се възстанови обема на брадичката, зоната на бузите и скулите, обема на темпоралната зона и понякога обема на устните - всичко това става с помощта на филъри.

Един прост пример: липсата на обем в зоната на скулите може да направи лицето уморено, а това може да състарява много повече от бръчките.

4. Изменения в свръзките

За да се предотвратят такива изменения, в козметологията съществуват редица процедури.

Най-често с помощта на ултразвуков лифтинг се цели кожата да стане по-плътна и стегната, а също тока ъгълът между шията и долната челюст да бъде по-изразен, да се намалят обемите, контурът на лицето да бъде по-стегнат и изразен.

5. Качество на кожата

Важно е с какви козметични средства ще се грижим за кожата.

Целта е в тях да има и хиалуронова киселина, и аминокиселини, за да може кожата да бъде по-еластична, хидратирана, да се обезцветяват пигментните петна и да се намаляват бръчките.

 

Помощ от Siberian Wellness

Биологично активната козметика Experalta Platinum - има максимална концентрация на биологично активни вещества.

В серията са съчетани най-съвременни технологии, редки и ценни масла и екстракти от растения, авторски рецептури.

Секретът на удивителната преобразяваща сила на серия Experalta Platinum е в ефективното съчетание на растителни и иновационни компоненти.

ФОРМУЛА НА ПРЕОБРАЗЯВАНЕТО:МИКРОКАПСУЛИ ОТ СИСТЕМАТА Х50 — свърхточен транспорт на активни вещества в клетките на нашата кожа.

Във всяка микрокапсула има ​активни вещества (полезен товар), а отвън – сигнални белтъци, осигуряващи коректното разпознаване “свой – ​чужд” и безпрепятственото проникване вътре в клетките.

КОЛОИДНА ПЛАТИНА - увеличава синтеза на колаген и повишава еластичността на кожата (Вашите преимущества: бърз ефект и продължително действие).

ГЪБА РЕЙШИ (ганодерма) - сърцето на колекцията за красота е ​алтайската гъба рейши, също известна като легендарната “гъба на безсмъртието”. Нейните уникални регенериращи и антиоксидантни свойства са познати на човечеството повече от две хилядолетия.

  • Въздействие на алтайската гъба рейши на кожата:

  • Стимулира синтеза на колаген.

  • Поддържа младостта и здравето на клетките.

  • Укрепва имунитета на кожата.

Разкошните средства от Experalta Platinum лесно се адаптират под потребностите на кожата на лицето:

  • Пълноценна грижа и профилактика на стареенето за всеки тип кожа.

  • Индивидуални формули за красота за решаването на възрастовите потребности.

Не съдържа парабени, сулфати, фталати. Ефективността е клинично доказана.

Избирайте природата и науката, отложете времето и помнете - красотата започва отвътре, от вътрешното състояние на организма!

bottom of page